Lapas karte
Kandavas Bērnu un jaunatnes Sporta skola

Kandavas BJSS audzēkņi piedalās Rīgas Šaha federācijas "Open" turnīrā

10.11.2023 - 12.11.2023

sahss.jpgKandavas BJSS audzēkņi Simkevics Artus, Steinbergs Arturs, Sprukts Ralfs piedalījas Rīgas Šaha federācijas "Open" turnīru septītajā posma sacensībās spēlētājiem ar reitingu līdz 1800. Salīdzinot ar iepriekšējiem posmiem, šis bija ar vislielāko starptautisko pieskaņu, jo bez mūsējiem piedalījās arī šahisti no Azerbaidžānas, Igaunijas un Polijas.

No piektdienas līdz svētdienai (10. -12. novembrim) 30 spēlētāji aizvadīja 7 klasiskās kontroles partijas ar apdomas laiku 30 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu ar FIDE reitinga aprēķinu.

Lai ar iegūtajām vietām pagaidām nevaram lepoties, ir prieks par puišu izcīnītajiem punktiem Artūram un Ralfam pa 2,5 punktiem, Artusam 2 punkti. Jāatzīmē, ka šāds turnīrs audzēkņiem bija pirmo reizi, jo spēlējot ar klasisko laika kontroli visi gājieni ir jāpieraksta. Tāpat bija redzams, ka šāds kontroles režīms no spēlētājiem prasa pavisam citu psiholoģisko un fizisko (jā fizisko!) slodzi.

Tika iegūta laba pieredze, kā arī pierakstītās partijas vērtīgs materiāls spēles mākas un trūkumu apzināšanai. Šaha spēles izzināšana turpinās!

Šaha treneris Ojārs Pētersons

printēt
<>


Jaunākās galerijas